Huub SchoenakerOK-Adviseur

expertise
- volgt
educatie
- volgt
Wat is duurzaamheid, wat is circulaire economie, wat houdt MVO in? Na een volledige OK!-ronde met het managementteam weten alle managers van elkaar welke antwoorden vanuit het perspectief van hun organisatie op deze vragen gegeven kunnen worden. Maar ook hoe de eigen organisatie vanuit dat perspectief met haar omgeving acteert en door deze omgeving beoordeeld wordt. Door middel van het hanteren van de zes waardesoorten, of de six capitals, ontstaat een zeer hanteerbaar totaalbeeld. Een holistisch beeld, op basis waarvan de huidige stand van zaken -intern én extern- meetbaar gemaakt is voor de organisatie. En op basis waarvan strategie bepaald en de voortgang objectief gemeten kan worden.
Het OK! Model helpt organisaties om alle medewerkers één en de zelfde taal te laten spreken waar het gaat over bepalen van een toekomstbestendige strategie en het meten en bijsturen van de voortgang daarvan.
Na tien jaar ervaring bij de Nederlandse Politie en ruim 15 jaar bij bedrijven, die toekomstbestendig ondernemen hoog in het vaandel hadden en hebben, waaronder BASF, Interface-Flor, IBM en PWC, heb ik mij toegelegd op mijn passie; het overbrengen en doorontwikkelen van mijn inzichten ten gunste van het toekomstbestendig maken van processen, organisaties en bedrijventerreinen. In dat kader heb ik een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van het OK! Model. Een uniek model waarmee organisaties worden ondersteund in hun aanpak richting integraal toekomstbestendig ondernemen. Een aanpak waar ik met groot vertrouwen graag mee aan de slag ga bij organisaties, die daarvoor open staan.
publicaties
-
Is mijn organisatie toekomstbestendig? Doe meteen de online scan!
‘Mijn bedrijf toekomstbestendig maken, hoe doe ik dat?’ Wacht niet, doe de online scan en ontdek welke zaken uw aandacht vragen de komende tijd!
21 oktober 2020 -
OK! methode in de vastgoedbranche
Het OK! model wordt ingepast in het opleidingsprogramma van Vastgoedmanagement bij de Vastgoed Businessschool te Utrecht. De eerste inbreng van het OK! model in het opleidingsprogramma heeft geleid tot verdere uitwerking van gebruik en invoeringen.
5 oktober 2020