Rob WesterdijkOK-Adviseur en -trainer

Rob-Westerdijk-zw-300x300
expertise
  • Ondernemingsstrategie en toekomstbestendigheid
  • Circulaire economie
  • Management trainen
  • Ontwikkelen en opleiden bedrijfskunde (bachelor en masterniveau)
educatie
  • drs. Organisatiesociologie (EUR)
  • Pedagogische academie
  • Kepner & Tregoe license

Het is boeiend om organisaties en hun omgeving in hun totale omvang waar te nemen. Als je niet meer verwonderd waar kunt nemen, loert het gevaar van een tunnelvisie. Het gevolg is dat symptomen in plaats van oorzaken van organisatievraagstukken worden aangepakt. Breed en diep kijken is nodig om de kern van vragen naar boven te tillen.

Door de omgeving te beschouwen, te kijken naar de wijze waarop mensen zich met elkaar verbinden en te analyseren hoe de organisatie zich daarop heeft afgestemd, ontstaat inzicht.

Vanuit mijn sociologische achtergrond en gecertificeerd Kepner Tregoe trainer, kijk ik naar bewegingen van mensen en pak ik vraagstukken methodisch aan. In het OK-model staat het gezamenlijk waarnemen centraal. Van daaruit baken ik met u vraagstukken af, zoek met u naar de oorzaak en neem ik u mee door een gestructureerd besluitvormingsproces. Zo ontstaan projecten die voor uw organisatie duurzame meerwaarde opleveren: financieel, ecologisch, sociaal maatschappelijk, menselijk en materieel.

publicaties

Teun van Aken, Roel Riepma, Rob Westerdijk (2018). Het OK! model. Methodische aanpak van organisatievraagstukken. Groningen: Noordhoff uitgevers.

Teun van Aken, Roel Riepma, Rob Westerdijk (2019). Toekomstbesteding ondernemen. De OK! methode als basis. Rheden/Zwolle: Organisatie-Kundig.

Onder redactie van dr. Sarah Detaille en dr. Annet de Lange (2018) Fit for the future. ‘Futureproof’ sturen op meervoudige waarde en de rol van HR. Alphen aan den Rijn: Vakmedianet

contactgegevens

Sociale Profielen

toekomstbestendig ondernemen?

neem nu contact met ons op voor uitvoering van een OK!-quickscan

Het is waardevol om met het management van het gehele bedrijf in gesprek te zijn over de betekenis van ons bedrijf voor de omgeving als ook over de manier waarop we binnen de keten met onze werkmaatschappijen de samenwerking gaan verbeteren.

Dave Rouwmaat
Alg. Directeur, Rouwmaat

Wordt u ook OK!-Adviseur?